Az első tábori nap: A fergeteges bevezető

Írta: Máthé Boti, menőmanó

Alighogy megnyíltak a Yuppi kapui, özönlöttek a gyerekek, elárasztva élettel és elevenséggel a tábort. A gyors be-csekk után névtáblát készíthettek, ha ezzel végeztek, társasjátékot vagy egyéb sportot játszottak.

Ebéd után volt a hivatalos tábornyitó, ahol elhangzott számos fontos információ, például az, hogy a táborban sok minden zenére történik, majd meghallgattuk a kaja, cukormérés, ébresztő és gyülekező zenéket.

Ezután a gyerekek megismerhették színcsoportjaikat, akikkel egész héten programokra fognak járni. Együtt játszottak névtanulós, majd ismerkedő, továbbá mindenféle játékokat. Végül kitalálhattak egy csatakiáltást, amivel üdvözölhetik a programtart manókat.

Ekkor betévedt a táborba Frodó és Samu, akik a Gyűrűt cipelték Mordorba, ám eltévedtek. A gyerekek azonban nagyon segítőkészek voltak, és a Gandalftól kapott térkép segítségével elindultak táboron belül világkörüli útra. Be is járták a világot, Kínában fotó készült róluk, Svájcban szappanos labdát kellett csúsztatniuk a kézmosás megtanulásához, ellátogattak a német orvosokhoz és számos más országba, ahol megismerhették a Yuppi világát. A program végére mindenkinek sikerült aláírást gyűjtenie a világ minden részéről. Hálájuk jeléül Frodó kulacsot ajándékozott a nagy utazóknak.

Alig indultak tovább Frodóék Mordor fele, máris felbukkant Jack Sparrow és másodtisztje. Jack egy új kincs hírét neszelte meg, és azt is elárulta, hogy a tábor megtelik kalózokkal, akik birtokolják a kincses térkép darabkáit.

A lelkes gyereksereg ellátogatott minden kalózhoz, hogy kihívások teljesítésével szerezzenek térképdarabkákat. Megtanultak kalóznyelven, padlót mosni, árbocot mászni, hallgattak kalózmesét, és sok egyéb kalózjátékot játszhattak. A résztvevők csodálatos csapatmunkáról tanúskodtak, amikor közösen kirakták a térképet.  Jack Sparrow el is ment a térképen feltárt kincsért, de kiderült, nem arany volt benne, hanem sapka a gyerekeknek.

Estére a gyerekek fáradtan vonultak házikóikba, ahol elmesélhették aznapi élményeiket, a ház saját témáján belül. Sok gyerek lelkesen jelezte, hogy készen állnak az előttünk álló hét nagy kihívásaira, egy ilyen remek és izgalmas bevezető nap után.

Szólj hozzá!