Prima zi de tabără: Marea introducere

Scris de: Boti Máthe, amic de joacă

Tradus de: Henrietta János, amic gazdă și Matei Laura, amic medical

Abia ce s-au deschis porțile Yuppi, s-au răspândit copii plini de energie dând din nou viață taberei. După un rapid check-in și-au pregătit propriile ecusoane după care au avut ocazia de a se juca și a face sport împreună.

Prânzul a fost urmat de deschiderea oficială a taberei, unde s-au adus la cunoștiintă multe informații importante, ca de exemplu faptul că în tabără startul activităților sunt date de o melodie. Astfel toți copii au ascultat melodiile care semnalizează timpul mesele, măsurarea glicemiei, dar și deșteptarea și adunarea în grup.

Acestea fiind spuse, copii au făcut cunoștintă cu grupele de culori, grupe cu care vor participa la programele taberei, participând la multe jocuri care îi ajută să se cunoască ei între ei într-un mod distractiv. Fiecare grupă de culoare a avut posibilitatea de a-și crea propriul strigăt/motto de grup, cu care se vor prezenta și-i vor saluta Amicii de joacă.

În acest timp și-au facut apariția Frodo și Samu împreună cu inelul, rătăciți fiind în drumul lor spre Mordor. Copii s-au făcut utili și cu harta primită de la Gandalf au pornit la  un drum în inconjurul lumii. În incinta taberei au avut ocazia de a-și face o poză in China, au experimentat alunecarea mingilor însăpunate în stil elvețian – pentru a dobândii o technică eficientă în spălarea mâinilor, i-au cunoscut pe doctorii germani și multe alte țări ascunse în lumea Yuppi. Până la sfârșitul programului toți copii și-au colectat autografe din toate colțurile lumii, iar ca semn de recunoștiință de la Frodo, au primit bidonașe pentru apă.

De îndată ce Frodo a pornit spre Mordor, au venit în vizită Jack Sparow și ajutorul lui aducând vestea unei noi comori, harta comorii fiind împărțită pe bucăți la pirați împrăștiați în tabără. Copii entuziasmați au căutat pirații și facând față provocărilor au obținut bucățile hărții. Au invățat cum să spele podele, cum să se cațere pe catarg, dar au învâțat și limba piraților, jucând diferite jocuri cu aceștia. Participanții au dat dovadă de o adevărată muncă în echipă în descifrarea hărții, iar pornind spre comoară, Jack Sparow a descoperit că în cufărul de comori erau ascunse ciupicile destinate copiilor.

Spre seară copii s-au adăpostit obosiți în propriile casuțe, împărtășindu-și propriile experiențe în cadrul povestirii de seară, cu teme diferite pentru fiecare căsuță. După această zii de deschidere plină de aventuri, copii au dezvăluit entuziasmul lor privind provocările ce îi vor aștepta în decursul săptămânii.

Szólj hozzá!