A tábori 4. napról

Írta: egy manó

Kedd reggel végre ragyogó napra ébredt a tábor 7:20-kor. Az elmúlt napok hűvös és esős időjárása után kifejezetten jóleső volt a kellemes simogató napsugár. A tábor lakói érezhetően több energiával vágtak neki a napnak, az étkezésre már szaladva közeledtek a harmatos fűben.

Reggeli után folytatódott az íjászat, evezés, kézműves és mászás második blokkja, a lovak ezúttal pihentek egy délelőttöt. Színes lufik durrogtak a gyerekek nyilai által, megkerült a marslakók űrhajója az evezős programon, kézművesen pedig egyedi fűbabák készültek, hogy kellő öntözéssel és gondoskodással otthon is megszépítsék a táborozók napjait. Mászás programon rekesztornyot építettek és másztak meg, hogy elérjék Rékát, a csigát, a mászófalra kifüggesztett lapokon pedig egymásnak üzenhettek a bátor jelentkezők.

Az ebéd utáni pihenő alatt váratlan fordulat következett be: a helyi tűzoltóságtól érkeztek bemutatót tartani és felkészíteni a táborlakókat egy esetleges veszélyes helyzet elkerülésére. A gyakorlat és előadás után bárki kérdezhetett tőlük, így megtudtuk, milyen színű az egyenruhájuk, és azt is, hogy egy átlagos tűzoltó autóba 2000 liter víz fér el.

Az ily módon lerövidített, de izgalmas pihenő után a lovasok is megtartották második programjaikat, ezúttal a gyerekek kipróbálhatták, milyen érzés maguk irányítani a lovat. Volt, aki színjátszáson alakított kis történetet társaival, vagy fotó programon készített „nyaralós” fotót az öreg fényképésznek ajándékba, egy másik színcsoport pedig zenén csörömpölte végig a hangszerek arzenálját, egyik társa vezényletére.

Vacsora után a réten játszottunk, fogócskáztunk és mondókáztunk közösen, majd eltáncoltuk a tábortáncot, amit előző este tanultunk meg. Ezalatt a házimanók előkészítették a terepet az Este a Házakban számára, ami meglepetésként érte a gyerekeket, mikor a tánc után bevonultunk az egyes szobákba. Nem akármivel készültek! Voltak, akik indiánokká váltak egy estére, s kézlenyomatukat hagyták egy kenun, volt akik foci edzőtáborba mentek, és egymásnak tanítgatták a trükkjeiket. A nagylányok spa-wellness szépségszalont élvezhették, masszázzsal, frizurakészítéssel és hajfonással, sokan még a tábor után is viselték az akkor szerzett díszítéseket.

Az este, csak úgy mint mindig, most is pótvacsorával folyatódott, majd fürdés és az élmények lelkes megosztása után Esti beszélgetésen vettünk részt a házunk tagjaival.

Ez a nap sem múlt el izgalmak nélkül, a gyerekek fáradtan és elégedetten feküdtek le lámpaoltáskor. A suttogás még megmaradt ugyan egy darabig, de a jóleső pihenésre már úgy látszik mindenkinek szüksége volt, hamarosan álomba szenderültek a legcserfesebbek is.

 

 

Szólj hozzá!