Despre ziua a patra din tabără

Scris de: un amic

Tradus de: Miklós Györgyjakab, amic de joacă

Marți dimineața la ora 7:20 ne-am trezit în tabără la o zi minunată. În sfârșit, razele soarelui străluceau după câteva zilele răcoroase și ploioase. Toată lumea din tabără a început ziua plin de energie, unii chiar au fugit spre sala de mese pe gazonul acoperit de rouă, pentru servirea micului dejun.

La puțin timp urma seria a doua din activitățile de tir cu arcul, canotaj, lucru manual și cățărat. De această dată caii aveau posibilitatea să se odihnească puțin. Baloanele colorate au fost sparte de săgețile lansate de copii; la activitatea de canotaj s-a găsit nava cosmică a celor de pe Marte; la lucrul manual au fost create păpuși personalizate din iarbă, care – cu o mică atenție pot colora zilele copiilor chiar și acasă, după părăsirea taberei. În cadrul activității de cățărat participanții au clădit și s-au cățărat pe un obstacol special ca să ajungă la melcul numit Réka, dar au avut posibilitatea și să trimite mesaje celorlalți, folosind fițuicile lipite pe peretele de cățărat.

În pauza de după-masă a intervenit ceva pe neașteptate: a sosit în tabără echipa pompierilor locali care a ținut un minitraining și au simulat o eventuală situație de urgență. Astfel, orice participant avea posibilitatea de a-i adresa întrebări. Datorită acestora am aflat detalii despre uniforma lor și că într-o autospecială încap 2000 de litri de apă.

După această intervenție și o pauză scurtă urma activitatea de călărit, unde copii au experimentat sentimentul de a dirija un cal. Unii au participat la activitatea teatrală unde au regizat o mică scenă, iar la foto s-au făcut poze ”de vacanță” drept cadou pentru bătrânul fotograf. O altă echipă a lucrat cu instrumente muzicale, respectând instrucțiunile dirijorului.

După cină am jucat de-a prinselea pe terenul din fața sălii de mese, am vorbit în rime, am jucat dansul taberei învățată în ziua anterioară. Între timp Amicii Gazdă s-au pregătit pentru Seara în Căsuțe, o activitate surpriză pentru copiii. Pregătirea a fost cât se poate de eficientă: unii s-au tranformat în indieni lăsându-și amprentele pe canoe, alții au participat într-o tabără de antrenament pentru fotbal unde au însușit diverse mișcări specifice. Fetele s-au bucurat de salonul de înfrumusețare și de condiții spa-wellness create de Amicii Gazdă, savurând beneficiile unui masaj, creând coafuri speciale purtate chiar de-alungul întregii tabere.

Ca în orice seara, am continuat cu gustarea de seara, baia și povestirea despre experiențele din aceea zi în cadrul Programului în Căsuțe.

Nici ziua respectivă nu a trecut fără emoții: obosiți și îndepliniți, copiii s-au pus la somn.  Șușoteală a mai persistat puțin timp, dar locul acesteia a fost preluat de somnul cel dulce și atât de așteptat după o zi lungă.

Szólj hozzá!