A szél hősei

Írta: Máthé Boti, evezős manó

A Yuppi tábor önkéntesei nagyon sokat készülnek azokra a napokra, amikor a gyerekek velük vannak. Odafigyelnek minden apró részletre. Kidolgozzák előre a programokat, játékokat. Mivel az időjárás nem ítélhető meg pontosan előre, felkészülnek jó és rossz időre egyaránt.

Az elmúlt napokban az időjárás sok kívánni valót hagyott maga után. Bár az esõ egyre alább hagyott, a szél ennél kitartóbb volt. Az evezős ufó-manók univerzális tudásukat összetették, és hosszan tanakodtak, hogy mitévők lehetnek. De sajnos az időjárást még ők se tudták jobbra fordítani és úgy ítélték, ekkora szélben veszélyes lenne vízre szállni. Bevetették hát másodlagos programjukat, és elkezdtek mindenféle vicces-szórakoztató játékokat játszani. Volt űrhajó építéstől, papír-mocsár átkelés, zombie-futtatás és egyéb játék, korosztályra, sőt, esetenként személyre szabva.

Így telt el újabb nap, de a szél csak nem hagyott alább, pedig a nap is kisütött. A gyerekeknek egyre nehezebb volt elmagyarázni, hogy a szél veszélyesebb evezéskor, mint az eső. A sárga csoport lelkesen érkezett vissza evezésre, ők már az első programjuk alkalmából sem tudtak evezni. De ezúttal nagyon felkészültek, hogy evezni fognak.

Az evezős ufo-manókáknak hatalmas nehézség volt elmondani, hogy sajnos most sem tudnak vízre szállni. Ellenben egy nagyobb probléma is akadt. A Yuppi történelmében nem fordult elő, hogy két alkalommal is kelljen pótoló programot tartani. Így felkészülni se nagyon lehetett.

De Bori-manó és Lara-manó összedugták fejüket és percek alatt, fergeteges programot raktak össze. Gyorsan festettek egy térképet a tó környékéről és felvágták hat kis részre. A gyereknek pedig, különböző kihívásokat kellett teljesíteniük, hogy megkapják ezeket, egyesével. Voltak éneklős- táncolós-utánzós játékok, összekötött lábbal való akadálypálya legyőzése, mókus-mókus ki a házból és mindenféle játék, de ezeket a tó különböző helyén kellett játszani. És amikor egyik helyről másikra mentek, ezt csendben kellett tegyék, és valamilyen vicces módon, például úgy, hogy a jobb láb nem előzhette meg a balt.

A program elején amennyire levertek voltak a gyerekek, az újabb rossz hír hallatán, lassan-lassan mindegyikük bekapcsolódott és program végére, már mind újra mosolyogtak. Ezt csakis a szél hőseinek köszönhetjük, Bori-manónak és Lara-manónak, tudásuknak és kreativitásuknak.

Az időjárás most már jobbra fordult, újra lehet evezni, és reméljük ez megmarad és várni fogjuk a sárga csoportot evezni, akár többször is a tábor ideje alatt.

Szólj hozzá!