Tabăra Yuppi: joacă, libertate și noi prieteni

Scris de: Mihai Petre Dăian, participant

 

„Tabăra Yuppi, după cum și spune numele, este locul unde distracția își are locul.

În primul rând aș vrea să încep prin a vă povesti cum este văzută Tabăra din ochii unui debutant în acest tărâm. Pot spune sincer că pentru mine primele momente de când am pășit în această tabără mi s-au părut atât atractive cât și palpitante. Fiecare clipă trăită de mine a reprezentat o nestemată dintr-un colier prețios pe care nu îl voi uita niciodată și îl voi păstra mereu în amintirea mea. Integrarea în această comunitate compusă din veterani, noviceri și amici [voluntari – n.n.] nu a reprezentat un obstacol pentru mine, deoarece aceasta s-a născut din clipa când am intrat pe poartă și s-a dezvoltat în profunzime tot timpul, fără să îmi dau seama.

În al doilea rând aș dori să vă prezint tabăra dintr-o perspectivă obiectivă. Una dintre regulile de bază care ne-au fost prezentate a fost să ne distrăm. Sunt sigur că distracția a fost elementul omniprezent în toate activitățile. Spiritul de echipă și cooperativitatea au fost singurele calități de care aveam nevoie pentru ca activitățile să funcționeze ca la carte. Astfel din acestea au rezultat coliere de prietenie, acestea neputând fi comparate cu orice lucru prețios din lumea aceasta.

Peisajele superbe, răsăritul și apusul care învăluie valea în mister, muzică încântătoare care te transpunea într-o lume a libertății, mâncarea gustoasă care ne alimenta cu energia necesară parcurgerii activităților, râsetele de adolescenți care te întinereau, scrisorile trimise și primite care îmbogățeau inimile cu cuvinte fără măsură în valoarea lor și lipsa gadget-urilor care apropiau omul de natură, toate acestea creează în câteva rânduri descrierea Taberei Yuppi.

În final, pot afirma cu multă credință în suflet că Tabăra Yuppi este locul perfect desprins din Rai, care transforma diabetul în prietenul nostru.”

Szólj hozzá!