6. nap – Kedvenc foglalkozások

Írta: Saitoc Babi, lovas manó

 

„Új napra ébredsz, minden oly szép” – hangulatban ébredt a tábor, a napsütés beragyogta az egész területet, az ébresztő zene pedig lassan kinyitott minden álmos szemet. A gyermekek izgatottan várták, hogy vajon ma milyen újdonságokkal, milyen kihívásokkal fognak találkozni. A mai nap egyik különlegessége pedig az volt, hogy a gyermekek azokon a programokon tölthettek nagyon sok időt, mely a kedvencük lett a tábor ideje alatt és amelyben a leginkább szerettek volna elmélyülni és minél több élményt szerezni.

Így alakult, hogy a tábor egyes tagjai kalózkodásra adták a fejüket. Beöltöztek, kalózként pedig kincseket kerestek, amiket a későbbiekben felhasználtak. Ahhoz, hogy ezek a kincsek méltó helyet találjanak, kézügyességüket felhasználva kincses ládát festettek, díszítettek, így a láda a talált kincsek őrzője lett.

Mások a toronyra mászás bűvös technikáját sajátíthatták el, és valószínűleg arra is rájöttek, hogy miért is neveztek el egy oszlopot, melyre fel kell mászni, Pelenka-oszlopnak. De a gyerekek félelmet nem ismerve mégis meghódították azt. A későbbiekben pedig találkozhattak azzal az érzéssel, melyet egy repülő mókus érez, miközben egyik fáról a másikra lendíti át magát. Itt a csapatmunka fontosságát is megtapasztalhatták.

Azon gyerekek számára, akiknek az evezés vált kedvenc tevékenységévé a hét folyamán, indián testvéreikkel hosszú-hosszú felfedező útra indultak, melynek során kísérletet tettek arra, hogy az egész tó területét bejárják. Valóban sikerült messzire eljutniuk. A továbbiakban pedig könnyed labdázásra került sor, amikor a labdát a csónakkal kell megközelíteni és tovább passzolni.

Egy újabb csapat a nomád életmódot választotta, ekkor lovak hátán barangolták be a tábor körüli területeket. Felfedezték  a kukoricásokat, lóval haladtak dombokon és lejtőkön, láthattak gyönyörű tavakat és gyönyörködhettek a táj nyújtotta szépségekben, miközben felüdítette őket a friss szellő, és a menta illata.

A gyermekek másik csapata íjász tudását gyarapíthatta és messze elhallatszott azoknak a lufiknak a hangja, melyeket a gyermekek által, egy precízen célzott nyílvessző eltalált.

Azonban nemcsak ezekben a tevékenységekben lelték örömüket, hiszen az ebéd folyamán meghívót kaptak a Sierra Yuppi Festivalra, melyeket Carmelita, a híres énekesnő, Shakira barátnője nyújtott át a gyermekeknek. Az est során a gyermekek örök érvényű barátságokat köthettek egymással, lampionokat készíthettek, segítettek egy spanyol földművesnek a kaktusz öntözésben, és a „paradicsom dobálást” is kipróbálhatták, valamint beválthatták koktél jegyeiket egy-egy cukormentes koktélra is. Az est fénypontja volt, mikor megérkezett Shakira és táncosai, akik fergeteges koncertet tartottak, a gyermekek és manóik örömére, akik nagyon szívesen meghódították a tánc parkettet. A manók együtt táncoltak a gyerekekkel, és mindenki megtalálhatta a megfelelő táncmozdulatát. Aki nagyon elfáradt a sok mozgásban megpihenhetett a szépen díszített relax sarokban.

A fergeteges buli után a gyerekek átvonultak házaikba, ahol előkészültek a lefekvésre, majd manóikkal megbeszélhették a nap fontosabb eseményeit, illetve azt is, hogy mit mesélnek el majd a barátaiknak, ha haza mennek. Végül újra álomba szenderültek, manóik őrizték álmukat.

Valóban,  a mai nap végén is elmondhatjuk, hogy az új nap tartogatott új szépségeket, új kihívásokat és lehetőségeket, ahol mindenki megtalálhatta a számára legmegfelelőbb időtöltést, itt a Yuppi Táborban.

Szólj hozzá!