Iarna și Micul Prinț

Scris de: Klaudia Nagy, voluntar arcaș

 

Am auzit pași, mulți pași – am deschis ochii și am savurat muzica de trezire pentru câteva momente, înainte să părăsesc și eu tărâmul viselor și să mă transform în amicul arcaș care eram  în timpul zilei. Dar ziua aceasta îmi mai pregătea multe surprize J. Amicii [voluntarii – n.n.] treceau cu pași grăbiți prin fața camerei mele ca să pregătească totul pentru o nouă zi plină de aventuri în Tabăra Yuppi. M-am grăbit să fiu și eu cu ei și totul să fie pus la cale pentru a oferi și azi experiențe de neuitat tinerilor din tabără.

Soarele își luase locul pe cer, luminând și încălzind aerul de august, parcă zâmbind spre noi. Tinerii s-au adunat pe pajiște nerăbdători să participe la programele zilei, așa că am mers să întâmpin grupa Verde de tineri cu arcul cel mai frumos pe umăr și cu pana de indian pe cap. Eram pregătită bine, trebuia să apărăm tribul nostru de Iarna care era aproape. În drum spre zona de tragere am semnalizat venirea noastră prin strigăte indiene, să nu speriem amicii [voluntarii – n.n.] arcași din trib și să creadă că se apropie inamicii J.

Am ajuns, ne-am pregătit și am început să exersăm apărarea pentru Iarnă. Tribul nostru a crescut și eram convinși că vom învinge. Săgețile zburau fericite către ținte din toate pozițiile de care am putea avea nevoie în luptă: din spatele unui copac, de pe cal, din genunchi și așa mai departe. Eram foarte bucuroși cu toții că tribul nostru are atâția arcași de seamă. Orice urmă de frică a dispărut. Iarna poate să vină, noi suntem pregătiți J.

Mai târziu și echipa Roșie de tineri a devenit parte din trib. Au exersat și ei pentru venirea Iernii și au mânuit arcurile cu o eleganță și precizie rar întâlnite. Am jubilat! Dacă toți copiii din tabără devin parte din trib, Iarna nici măcar nu ne va mai ataca, de teama minunaților noștri arcași.

Ne-am dus liniștiți la programul de Relax, care iniția trilogia programelor dedicate Micului Prinț. Copiii și-au ales planetele preferate – Planeta Party, Planeta Unde Orice se Poate Întâmpla, Planeta Uriașilor și a Piticilor, Planeta Artiștilor și a Magicienilor, Planeta Inversă – ai căror locuitori vor să fie. I-am pregătit pentru călătoria galactică prin construirea de aeronave, machiaj galactic, vestimentație galactică și noi amicii [voluntarii – n.n.] ne-am gândit cam la toate pentru a îi iniția în această călătorie pe urmele Micului Prinț.

Fiecare copil a pictat o imagine despre planeta aleasă, care a fost expusă la recepția în onoarea Micului Prinț. Planeta Micului Prinț a devenit prea mică pentru el, așa că și-a luat trandafirul și a căutat multă vreme o planetă care să fie încăpătoare pentru el. Acum că a găsit-o, locuitorii celorlalte planete au venit să îl întâmpine și să se bucure alături de el.

Mare a fost surpriza și bucuria lui, când a văzut că toți tinerii, locuitorii planetelor învecinate au venit să îi ofere o recepție. I-au adus și picturile lor și au vorbit despre frumoasele lor planete. Micul Prinț a fost foarte surprins și fericit. A admirat imaginea planetelor și a decis să ofere tuturor musafirilor lui premiul Planeta Universului, promițând să viziteze fiecare planetă în parte.

De bucurie a cântat I believe I can fly și a dansat dansul taberei împreună cu tinerii.

Micul Prinț s-a retras să își planteze trandafirul pe noua sa planetă, iar tinerii au admirat stelele: Calea Lactee, Carul Mare și cerul. Toată lumea era deja foarte obosită după atâtea aventuri, așa că s-a așternut liniștea în tabără. Ochișorii s-au închis, dar zâmbetul încă era pe fața tuturor. Somnul a cuprins tabăra în așteptarea aventurilor de mâine…

Szólj hozzá!