A Tél és a Kis Herceg

Írta: Nagy Klaudia, íjász önkéntes

 

Lépéseket hallottam, sok lépést- kinyitottam a szemem de egy pillanat erejéig még elmerültem az ébresztő zene hangjaiban mielőtt elhagytam volna az álmok világát, hogy Íjász manóvá változzak. Ebben a pillanatban még nem sejtettem, milyen sok meglepetést tartogat számomra ez a nap. Manótársaim gyors léptekkel haladtak el szobám előtt, egy újabb kalandos napra készülve a Yuppi Táborban. Igyekeztem őket utólérni az előkészületekben, hogy a gyerekek ismét élményekben gazdag napot tölthessenek el a táborban.

A Nap, mintha mosolyogna, felénk foglalta el  helyét az égen ezen fényes, meleg augusztusi napon. A gyerekek már izgatottan gyülekeztek a réten, várva, hogy kezdődjenek a napi tevékenységek. Én a legszebb íjjat a vállamra véve, tollas fejdíszemmel indultam a Zöld táborozó-csapat fogadására. Jól felkészültem, hiszen feladatunk az volt, hogy megvédjük törzsünket a közeledő Téltől. Az íjászpályához közeledve indián kiáltásokkal jeleztük érkezésünket, így a többi íjász manó [önkéntes – n.n.] is tudhatta, hogy békés szándékkal jövünk, nem pedig az ellenség közeleg.

Felkészültünk és gyakorolni kezdtük a Tél elleni védekezést, törzsünk újabb tagokkal gazdagodott, tehát biztosak voltunk győzelmünkben. Az íjjak vigan repültek a céltáblák felé, bármilyen harci helyzetből is lőttük volna ki őket: egy fa mögül, lóhátról, térden állva stb. Nagyon örültünk, hogy csapatunk ilyen számottevő íjászokkal gazdagodott, a félelemnek nyoma sem volt már bennünk. Jöhet a Tél, mi felkészültünk. J

Később csatlakozott hozzánk a Piros táborozó-csapat is, ritkán látott eleganciával és pontossággal bántak az íjakkal. Ekkor rájöttünk, ha a tábor minden csapata csatlakozik majd hozzánk, a fantasztikus íjjászainktól félve a Tél már meg sem közelít minket.

Nyugodt szívvel folytattuk napunkat a Relax programon, mely a nap hátra maradt részében a Kis Hercegről szólt. A fiatalok kiválaszthatták kedvenc bolygójukat, melynek lakóivá szeretnének vállni: a Party bolygó, a Bármi megtörténhet bolygó, Óriások és törpék bolygója, Varázslók és művészek bolygója, és a Fordított bolygó. Az űrben való kirándulás nem valósulhatott meg űrhajó készítés, űrbeli smink és ruházat nélkül. Mi, a manók [önkéntesek – n.n.] pedig gondoskodtunk róla, hogy a gyerekek megfelelően induljanak el a Kis Herceg nyomába.

Minden gyerek elkészíthette bolygója festményét, melyet a Kis Hercegnek készült fogadóban lehetett megtekinteni. A Kis Herceg kinőtte saját bolygóját, ezért fogta rózsáját és útnak indult egy új bolygó felfedezésére. Mivel megtalálta ezeket, a többi bolygó lakója fogadta őt, hogy osztozzanak vele örömében.

A Kis Herceg számára hatalmas meglepetést jelentett a gyerekek által elkészített fogadó ajándék és a bolygóik bemutatója. Boldog volt. Megcsodálta a bolygókat, majd mindenkinek átadta az Univerzúm Bolygója díjat és megígérte, hogy mindenhova ellátogat majd.

Örömében elénekelte az I believe I can fly című dalt, majd együtt járták a tábortáncot. Ezt követően a Kis Herceg visszavonult, hogy elültesse rózsáját új bolygóján, a táborozók pedig a csillagokat csodálták: a Tejutat, Nagy Göncölt és az eget. Mindenki nagyon fáradt volt már ennyi kaland után és a tábort belepte a csend. A szemek becsukódtak, de a mosoly ott maradt a táborozók arcán. A holnap kalandjaira várva a tábor álomba merült….

Szólj hozzá!