Yuppi tábor: játék, szabadság és új barátok

Írta: Mihai Petre Dăian, táborozó

 

A Yuppi tábor, mint a neve is mondja, a szórakozás helye.

Egyrészt azzal kezdeném, hogy bemutatom, hogyan látja a tábort egy ebben a birodalomban még kezdő résztvevő. Őszintén bevallom, hogy nekem már az első pillanatok, amikor a táborba léptem vonzónak és izgalmasnak tűntek. Minden megélt perc számomra egy gyöngyszem volt egy drága nyakékből, amit sosem feledek el, és mindig emlékezetemben őrzök majd. A beilleszkedés ebbe a veteránokból, újoncokból és manókból álló társaságba nem jelentett akadályt nekem, az integráció megszületett amint beléptem a kapun, és folyton mélyült anélkül, hogy észrevettem volna.

Másrészt, szeretném objektív nézőpontból is bemutatni a tábort. A felsorolt alapszabályok egyike volt, hogy jól érezzük magunkat. Biztos vagyok benne, hogy a jókedv állandó eleme minden tevékenységnek. A csapatszellem és együttműködés az egyedüli tulajdonságok, amelyekre szükség volt ahhoz, hogy minden gördülékenyen működjön. Ebből olyan barátság-nyakékek keletkeztek, amik a világon semmilyen értékkel össze nem hasonlíthatók.
Gyönyörű tájak – napkelte és napnyugta, mely titkot borít a völgyre; elragadó zene, mely a szabadság világába röpít; ízletes ételek, melyek ellátnak a tevékenységekhez szükséges energiával; fiatal táborozók nevetése, mely mindenkit megfiatalít; a küldött és a kapott levelek, amelyek a szíveket mértéktelenül gazdagítják kedves szavakkal; és a „kütyük” hiánya, ami közel viszi az embert a természethez. – Mindez leírja néhány sorban a Yuppi Tábort.

Teljes szívvel megerősíthetem, hogy a Yuppi Tábor a mennyország egy tökéletes kis darabja, ami a diabéteszt a barátunkká formálja át.

Szólj hozzá!