Ziua 6 – Activitățile preferate

De: Babi Saitoc, amic de joacă – echitație

Traducere: Klaudia Nagy, amic

 

“Începe o nouă zi, totul este minunat” – aceasta a fost atmosfera dis de dimineață în tabără, razele soarelui au acoperit totul, iar alarma muzicală a trezit toți ochișorii somnoroși. Copiii erau nerăbdători să descopere ce noutăți și provocări vor întâlni în decursul zilei care de-abia începea. Ziua de azi era foarte specială pentru că cei mici puteau petrece mult timp participând la programele care au devenit preferatele lor  în cursul primelor zile de tabără, activitățile pe care au dorit cel mai mult să le reia și să acumuleze cât mai multe experiențe pozitive astfel.

Așa se face că, unii participanți ai taberei au devenit pirați. S-au deghizat în pirați și au căutat comori, pe care apoi le-au valorizat. Pentru a găsi un loc demn de aceste comori, și-au folosit îndemânarea pentru a picta și decora lădița, care a devenit păstrătoarea comorilor descoperite.

Alții și-au însușit tehnica magică a cățărării în turn , și cu siguranță au descoperit de ce un stâlp de cățărat a fost numit Trapez. Însă copiii, fără teamă au cucerit și acest obstacol, în final cunoscând senzația pe care o simte o veveriță zburătoare în timp ce se avântă dintr-un copac într-altul. Aici copiii au învățat cât de importantă este munca de echipă.

Copiii pentru care canotajul a devenit activitatea preferată în decursul săptămânii, au pornit într-o călătorie lungă împreună cu frații indieni, în care au explorat întraga suprafață a lacului. Și au ajuns cu adevărat foarte departe. Apoi s-au jucat cu mingea pe lac, fiecare trebuia să ajungă cu barca cât mai aproape de minge și s-o paseze mai departe.

Alt grup de copii a ales să experimeteze stilul de viață nomad, traversând călare terenurile din jurul taberei. Au descoperit lanurile de porumb, au trecut dealuri și au coborât pantele văilor în șa, au avut ocazia să vadă lacuri minunate și să admire frumusețea oferită de peisajele întinse, în timp ce îi împrospăta vântul și mireasma frunzelor de mentă.

Un alt grup și-a îmbogățit cunoștințele de tir cu arcul, auzindu-se la depărtare sunetul baloanelor țintă sparte, pe care săgețile copiilor cu mare precizie le-au nimerit.

Însă bucuria copiilor nu a ținut doar de participarea la activitati, căci la masa de prânz ei au primit invitații la Festivalul Sierra Yuppi, înmânate chiar de prietena Shakirei, Carmelita. În cursul serii copiii au putut lega prietenii puternice unii cu alții, au avut ocazia să construiască lampioane, au putut ajuta un agricultor spaniol în udarea cactușilor, și au putut să încerce și aruncatul cu roșii, pentru biletele lor au primit câte un cocktail fără zahăr. Surpriza serii a fost sosirea Shakirei și a dansatoarelor ei, care au ținut un concert grozav, spre bucuria copiilor și a amicilor, care au participat și ei cu mare plăcere la dans. Amicii au dansat împreună cu copiii și fiecare a putut exersa mișcarea proprie potrivită. Cei care au obosit de la prea multă mișcare s-au putut odihni în colțul cu decorații frumoase dedicat relaxării.

După petrecerea grozavă copiii au pornit spre casele lor, unde s-au pregătit pentru culcare, apoi au putut povesti cu amicii despre întâmplările cele mai importante de peste zi și despre ce vor povesti prietenilor lor când vor ajunge acasă. La final s-au cufundat în paturi, amicii veghindu-le somnul.

Putem spune și la finalul zilei că ziua ne-a surprins cu frumusețile ei, cu noile provocări și oportunități, aici în Tabăra Yuppi, unde fiecare și-a putut găsi activitatea preferată.

Szólj hozzá!