Kalóz mese

Írta: Boti

Az 5-ös ház lakói táborba érkezésüktől kezdődően regénybe illő utazásba kezdtek. Ezt főleg az esti beszélgetések keretein belül tették, kalózszerepet öltve, hatalmas háromárbocos hajóra szállva.

Már első nap szigetre bukkantak. Óriási őserdő volt rajta. Csupa ismeretlen dolog vette őket körül, maga az utazás módját is még csak tanulgatták. De elmondták, hogy jól érezték magukat.

Második nap új szigetet fedeztek fel. Egy lángoló vulkán tette őket próbára. Elmondták, hogy aznap milyen napi programokon tették próbára bátorságukat.

A harmadik nap sem fejeződött be új sziget bejárása nélkül. Jéghegy szigetet találtak, ahol bölcs kutatókkal találkoztak, s akiknek elárulták milyen új dolgot fedeztek fel magukról a táborban. Ezen a napon nagy tanácskozásba bocsátkoztak, hogy milyen szigetre szeretnének eljutni még.

A negyedik nap nemcsak sziget felfedezésével telt. Hajót is foglalt a kis hajócsapat, kiélesítve ezzel a csapatszellemet. Először megbombázták, majd megszállták az ellenséges hajót, végül bab-köpködéssel és vízivással megünnepelték a sikert. A sziget, amit aznap találtak hajótörött sziget volt, ahol megint a bátorság került előtérbe, itt felelevenítették azokat a pillanatokat, ahol ők voltak bátrak, valamint azokat, ahol valaki más volt bátor.

Az ötödik napon furcsa fordulatot vett az utazás. Találkoztak Charlie-val a szellemmel és szörnyen megijedtek. De megtudták, hogy Charlie nem gonosz szellem, sőt,  teljesíti kívánságukat. Miután megérkeztek Charlie szigetére, megtudták miben segítette őket Charlie a táborban, valamint kívánhattak egyet Charlietól a táborral kapcsolatban.

Hatodik este elérkeztek a rég várt foci-szigetre, itt elmondták milyen gólokat lőttek a táborban és milyen gólhelyzeteik voltak. Nemcsak igazi gólról, hanem bármilyen siker-gólról mesélhettek.

A kalózcsapat most mélyen alszik, felkészül az utolsó napra, amikor végre elérkeznek majd a kincses szigetre. Addig is összetartva, megbarátkozva és bátran állnak szembe mindenféle akadállyal és kihívással.

 

Szólj hozzá!