Vitejii vântului

Scris de: Boti Máthe, amic canotaj

Tradus de: Klaudia Nagy, amic gazdă

Amicii din tabăra Yuppi se pregătesc foarte serios pentru zilele în care sunt cu copiii. Iau în considerare toate detaliile, stabilesc programul și inventează jocuri cu mult timp înainte. Pentru că nu pot prezice cu exactitate condițiile meteo, se pregătesc și pentru vreme bună și și pentru eventuale ploi.

În ultimele zile vremea a lăsat mult de dorit, chiar dacă a căzut tot mai puțină ploaie, vântul a rezistat eroic. Amicii ufo de la canotaj s-au sfătuit îndelung cu privire la ce se poate face. Dar, din păcate, nici ei nu au putut schimba vremea, așa că au pus la bătaie planul b, cu tot felul de jocuri distractive. Au făcut de toate, de la construit aeronavă spațială, la trecerea cu hârtie a mocirlei, alergat de zombie și multe alte jocuri, pe care le-au jucat pe grupe de vârstă sau individual.

Așa a mai trecut o zi, dar vântul tot nu s-a potolit, deși soarele a hotărât să își arate fața. A fost tot mai greu să le explicăm copiilor că pe canoe vântul este mai periculos decât ploaia. Echipa galbenă a sosit cu mult entuziasm la docuri pentru activitatea de canotaj, mai ales că ei nu au putut ieși cu bărcile nici data trecută, tot din cauza vremii. De această dată erau super pregătiți pentru vâslit.

Amicilor ufo le-a fost extrem de greu să le explice copiilor că, din păcate nici acum nu pot ieși la vâslit. Și a mai apărut și o altă problemă. În istoria Yuppi nu s-a mai pomenit ca din cauza vremii să trebuiască folosit planul b de două ori consecutiv. Așa că amicii nu au apucat de această dată să se pregătească.

Dar amica Bori si amica Lara s-au sfătuit repede și în câteva minute au inventat o activitate minunată. Au desenat o hartă a lacului cu zonele învecinate și au tăiat-o în 6 bucăți mici. Iar copiii au trebuit să facă față diverselor provocări pentru a primi câte o bucățică. Au cântat, au dansat, au imitat creaturi, au parcurs un traseu cu obstacole cu picioarele legate și au participat la multe alte jocuri în diferitele zone din jurul lacului. Iar când mergeau dintr-un loc în altul în jurul lacului, trebuiau s-o facă într-un mod foarte comic și în liniște – de exemplu mergând fără să lase piciorul drept să îl depășească pe cel stâng.

Deși la începutul activității copiii erau dezamăgiți din cauza veștilor legate de vreme, încet încet au intrat în joc și, până la terminarea activității deja aveau cu toții din nou zâmbetul pe buze, ceea ce se datorează vitejilor vântului în totalitate – amica Bori și amica Lara, care cu știința și creativitatea lor au  oferit bucurie copiilor în ciuda vântului aprig.

În sfârșit vremea e bună, și sperăm să rămână așa, se poate vâsli din nou cu canoea pe lac. Așteptăm echipa galbenă la bărci, mai au ocazia să vâslească de câteva ori în cursul taberei.

Szólj hozzá!