Ziua 1, sau Călătoria Cavalerilor în Jurul Lumii

Autor: Boti Máté – amic foto

Traducere: Klaudia Nagy – amic

 

Dimineața cețoasă de august a fost urmată de deschiderea Taberei Yuppi. Au și venit primii copii, în grupul amicilor plini de entuziasm se auzeau exlamații, ca : „Ce micuți sunt!” sau „Ce drăguți sunt!”. Cei mai mulți copii au sosit însoțiți de părinți în tabără, aceștia fiind puțin îngrijorați de cum vor petrece copiii săptămâna care urmează. Amicii însuflețiți, au acționat, ca un imens mecanism pentru a le asigura copiilor confortul. I-au eliberat de bagajele grele și de tehnologie (pentru perioada taberei), amicii medicali au chestionat părinții și s-au îngrijit de oferirea  siguranței  copiilor pentru săptămâna care urmează.

Copiii care au ajuns mai repede, în timp ce îi așteptau  pe ceilalți, au putut  să-și realizeze plăcuțele cu nume, să ia o gustare sau să se joace cu amicii de joacă. Când timpul stabilit pentru primirea  copiilor a luat sfârșit, amicii șefi, cu multă amabilitate, dar și cu o hotărâre glumeață și-au luat rămas bun de la părinți, anunțând că de acum supravegherea și îngrijirea copiilor este preluată de amici.

A urmat prima măsurare a glicemiei, apoi calcularea porțiilor pentru prânz, care, fiind prima zi a fost puțin dificilă, însă a decurs fără  probleme. Timpul de odihnă de după prânz a oferit ocazia amicilor să fraternizeze întru alcătuirea unui plan măreț, care urma să fie pus în acțiune în toată tabăra în câteva ore.

Înainte de asta însă, copiii au făcut cunoștință între ei și cu amici, și au fost împărțiți în patru echipe de culori, astfel au participat la  o multitudine de  jocuri ghidați  fiind de amici. Printre acestea au fost jocuri dedicate  învățării numelor, silențioase și zgomotoase, lente și accelerate, cu sarcini pe care copiii le-au realizat rapid și creativ.

După gustare cei din tabără au pornit într-o călătorie mondială pe teritoriul restrâns al taberei. Copiii au avut posibilitatea să meargă în India pentru a se relaxa, în Italia pentru a învăța să pună masa, la Hollywood pentru a se deghiza, în Spania pentru a dansa, în China pentru a pregăti poze în cel mai ieftin mod, adică în modul chinez –  gratuit, în plus  puteau să viziteze și pescarii români și husarii maghiari. Au adunat stegulețe pentru harta lor din toate aceste țări și s-au grăbit să parcurgă lumea din tabără cât mai repede și au avut succes maxim. Pentru efortul depus, recompensa tuturor a fost câte un bidon pentru apă, pentru ca pe parcursul taberei să nu fie nevoiți  să se gândească niciodată ce vor face ca să-și astâmpere setea.

Copiii plini de entuziasmul activităților au mers la măsurarea glicemiei și apoi au luat cina. Cina a fost întreruptă de un toboșar fermecător și chiotele lui. A fost însoțit chiar de cancelarul regelui, care a anunțat sosirea regelui Arthur și a lui Sir Lancelot, aceștia dorind să viziteze oamenii din împrejurimi. Dar oamenii nu au avut timp să-l aștepte pe rege, fiind vară, pământul trebuie muncit. Din acest motiv, am rugat copiii, să meargă la târgul regesc și să-i ofere regelui la sosire voioșia lor. Copiii nu au avut nevoie de mari încurajări, au pornit cu entuziasm la Ursitoare să întrebe de viitor, la clovnul trist să îi spună glume, să facă Dansul ursului, să-i fure șapca clovnului, să ghicească miresme și la alte activități.

Copiii au așteptat regele nerăbdători și neîncrezători, acesta  a sosit într-un final la sfârșitul programului și  a fost uimit de îndemânarea copiilor, astfel a decis să ofere tuturor rangul de cavaler. Cadoul proaspeților cavaleri a fost câte o ciupică Yuppi, ca să nu își mai facă griji pentru soarele dogoritor.

Ziua s-a apropiat de sfârșit, trupele de copii deveniți cavaleri, au avansat înspre casele lor obosiți. După gustarea de seară și baie au urmat discuțiile de seară în fiecare casă, unde au fost însuflețite peripețiile de peste zi cu ajutorul jocurilor. O nouă măsurare a glicemiei și stingerea au încheiat ziua. Somnul liniștit al copiilor a fost asigurat de amicii de gardă și de amicii medicali gata de intervenție.

Szólj hozzá!