Harry Potter és a Yuppi varázsló-tanoncai

Írta: Máté Boti, Marton Lara manók

 

A vasárnapi ebéd sem múlt el zavartalanul a Yuppi táborban. Nagy ricsajjal érkezett a takarító néni, hogy micsoda rendetlenség van, és mindjárt itt a tábori igazgató. Ott is volt semmi perc alatt, kissé szétszórtan, fekete öltönyében, félre lógó nyakkendőjével és tenisz cipőjében. Nagyon hanyag ez az igazgató, soha semmit se tud rendesen megcsinálni. Azt hallotta azonban, hogy új jövevények jönnek a táborba. De hogy kik és merre vannak, azt már csak a takarítónő tudta megmondani.

Harry Potter és Hermione fog érkezni, de eltévedtek útközben. Az igazgató felháborodottan vette tudomásul a fejleményeket, de a takarítónéni máris jött a mentő ötlettel: kérjék meg a gyerekeket, hogy segítsenek Harry Potteréknek a táborba jutni.

Amint vége lett a vacsorának, megint felbukkant az igazgató, szétszórtabban, mint valaha. zakóban és rövidnadrágban, nyakában fényképezőgéppel. Jött, hogy lefotózza Harry Pottert, de a várva várt ifjú varázsló még mindig nem érkezett meg a táborba. Ezért a gyereksereg elindult a varázslatos városba, ahol össze-vissza bolyonghattak a különböző szegletek felderítéséért és Harry Potter megtalálásáért.

Volt ott boszorkány-lounge, be lehetett öltözni Harry Potternek és fotózkodni, csaptak hatalmas arcfestést, ahol festett manó gyerekre, gyerek gyerekre nem kis ügyességgel. Készíthettek továbbá varázskalapot is vagy elmehettek jósnőhöz halandzsákat hallgatni. De a varázsigék se maradtak el, lehetett írni, kipróbálni vagy „imperio”-val manókra parancsolgatni.

Mindenki nagy örömére felbukkant végre Harry Potter és Hermione is. Köréjük tódultak a gyerekek, a többi boszorkány és varázsló már cseppet se volt annyira érdekese. Harry Potter megnézte mi jót csináltak a gyerekek, varázskalapjaikat erősítő varázslattal megszilárdította, meghallgatta milyen varázsigéket alkottak, egy újonnan érkezett fiúnak a többiekével azonos kalapot és kulacsot varázsolt. Ezen bizony felbátorodott a gyereksereg, mindenki azt akarta hogy varázsoljon neki valamit. Varázsolt is Harry, új hajszálakat és hasonló huncutságokat. Egy agyafúrt fiú házat kért tőle, kapott is, valahol a világban.

A gyerekek ügyességét Harry Potter nagyon díjazni akarta, ezért elővarázsolta az igencsak félénk Dobby-t. Annyira félt, hogy nem mert előbújni, a gyerekek azonban noszogató varázsigével vették rá, hogy közelebb jöjjön. Dobby hamar megszerette a gyerekeket és megtanította nekik a Yuppis táncot.

Harry Potter és Hermione most már elmenni készültek, de indulás előtt még egy kis ideig a gyerekek fotót készíthettek velük.

A nap hanyatlásával a varázslatos város is bezárta kapuit, a gyerekek fáradtan, de örömtől mámorosan vonultak az utolsó napsugaraktól aranyra festett házikóikba.

Szólj hozzá!